Odkrijte Slovenijo

 

Slovenija velja za naravni dragulj z neokrnjeno naravo, kjer si gost lahko dodobra odpočije in preprosto uživa v lepotah, ki vam jih dežela ponuja. Zaradi svoje razgibanosti je Slovenija odlična destinacija za razne aktivnosti v naravi. Med najbolj priljubljenimi so pohodništvo, gorsko kolesarjenje in plezanje. Glede na njeno raznoliko pokrajino vam dežela ponuja veliko možnosti za raziskovanje narave, vse od nižin, gora, jezer, gozdov, krasa pa tja do morja. Prav tako vas mesta in kraji s svojo bogato naravno, kulturno in arhitekturno dediščino, ki ponujajo raznolika doživetja, zagotovo ne bodo razočarali.

Ne glede na to, ali se boste odločili za obisk naravnih lepot ali pa se boste podali v raziskovanje mest in krajev, vas bodo ljudje s svojo prisrčno domačnostjo navdušili do te mere, da se boste vedno radi vračali.

Odkrijte Slovenijo

Slovensko morje

Slovensko morje, z obmorskimi biseri in kraško zaledje s svojim bogatim podzemnim svetom :


Piran s solinami

Kras

Postojnska jama

Brda

Piran
Bled z gradom
Logarska dolina

Alpska Slovenija

Alpska Slovenija je svet prijazno dostopnih hribov in gora. Po Julijskih Alpah, Kamniško-Savinjskih alpah in Pohorju tudi do najvišjih vrhov, rek, jezer in slapov vodijo pohodniške in kolesarske poti. Za ljubitelje zimskih športov so tu smučarska središča. Na eni strani naravne zaklade najvišjih vrhov, zelenih dolin in najlepših slovenskih jezer varuje pravljični Zlatorog, na drugi strani pa se kopasti hribi stikajo z mestom najstarejše trte na svetu.

Alpe


Triglavski narodni park

Mozirski gaj

Logarska dolina

Peca s podzemljem

Bled in Blejski Vintgar

Bohinj

Panonske ravnice

Termalna Panonska Slovenija je območje zdravilnih voda in najlepših poti do dobrega počutja. Med sončnimi griči z vinogradi so nanizana številna slovenska naravna zdravilišča. Avtentično in vselej srčno lokalno kulinariko ponujajo gostoljubne kmetije. Domišljijo razburkajo doživetja gradov in zgodbe ene od nekdaj najmočnejših plemiških rodbin v Evropi. gozdove! rejše trte na svetu.


Vinarium Lendava

Pomurje

Pomurje - lendavske gorice
Ljubljana

 

Slovenska mesta

 

Zanimiva mesta vredna obiska:


Ljubljana

Ptuj

Kostanjevica na Krki in Kostanjeviška jama

Škofja Loka

Murska Sobota