PONUDBA JEDI

Zavezani smo k pripadnosti laškemu pivovarstvu in spoštujemo lokalno tradicijo, kar se odraža tudi v naših jedeh. V Hotelu Špica Laško boste imeli priložnost okusiti jedi, pripravljene iz sestavin, ki so značilne za naše okolje. Pregreta smetana lokalnih pridelovalcev in Laško pivo bosta jedem dala pridih domačnosti in drugačnosti obenem.

 

 

 

Hotel Špica Laško - sladice

 

SLADICE

Vzemite si čas zase in si privoščite katero od izbranih sladic iz naše ponudbe. Poskusili boste lahko odlično kremo iz pregrete smetane z bližnje domačije ali pa preprosto uživali v šmornu kot so ga pekle naše babice.

Hotel Špica Laško vas bo razveseljeval z izbrano ponudbo svežih tort in slaščic, pripravljenih iz naravnih sestavin.

 

 

VINSKA KARTA

Slovenija je vinorodna dežela, katere griče, doline in ravnice češejo meglice, burja in boža sonce. Vinogradniške okoliše močno zaznamuje karakter krajine in njenih prebivalcev. Na eni strani svežina in mladost, na drugi tradicija, krepak izbor, ki v vinih izraža nazore vinarjev in pristen odtis slovenske pokrajine. To so slovenska vina.

V naši ponudbi imamo pester izbor vrhunskih vin, katere lahko preverite na vinski karti Hotela Špica Laško.

 

PIVOVARSKA TRADICIJA

Bogata 195 letna pivovarska tradicija daje mestu Laško nepozaben pečat. Mnogi ljudje poznajo Laško po njegovem pivu.

Ko v laški pivovarni, v varilnici iz recepture, v kateri sta združena tradicija in znanje, zmeljejo visokokvalitetne surovine za pivo, kot so pivski slad, hmelj in čisto izvirsko vodo, kot je samo laška voda, to skuhajo v dišečo drozgo in ko ločijo pivino od pivskega tropa, se po ožji in širši okolici po dolini reke Savinje ustvari prijeten vonj.

Takšno pivo nudimo gostom v Hotelu Špica, preko reke Savinje na drugi strani, dnevno dobavljeno od soseda, laške pivovarne.

V Hotelu Špica smo eno redkih točilnih mest laškega piva, kjer boste imeli priložnost poskusiti točeno nefiltrirano Laško Golding pivo. Golding, prvič zvarjen že 1958, ostaja ultimativna legenda med slovenskimi lager pivi. Odličnost mu daje Savinjski golding, tradicionalna slovenska sorta hmelja. Je svetovno znan po svoji fini hmeljni aromi in harmonični grenčici, kar daje pivu opojen svojstven okus.